Aktuality

Objasnenie krádeže v Službyte

obed
poradna

 

Dňa 9. novembra okolo ôsmej hodiny ráno oznámil štátnej polícii pracovník Mestského podniku Službyt vlámanie do objektu.

Policajti pri obhliadke miesta činu zistili, že páchatelia prepílili visací zámok na garážových dverách a ukradli z nej rôzne náradie, ktoré ako po objasnení prípadu zistili, odvážali na káre na trikrát. Na pokoji nenechali ani firemné auto Kia Ceed. Otvorili si pravými kľúčmi a dvaja z nich sa  na ňom previezli do Jelenca a späť do Zlatých Moraviec, pričom auto poškodili a zaparkovali ho na rovnakej ulici neďaleko podniku.

Mestu vznikla vyčíňaním zlodejov škoda za približne 17.000 €.

Policajti krátko po oznámení prípadu zistili, že ide o štvoricu miestnych mužov vo veku 19, 20 a dvoch 37 ročných. Všetci boli vyšetrovateľkou obvinení z prečinu krádeže a 20 ročný Michal a 37 ročný Štefan navyše aj z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.

Obvinení budú stíhaní na slobode. Všetky veci poškodenej firme vrátili.

Redakciu informovala Mjr. Mgr. Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre

Podľa riaditeľa Mestského podniku Službyt Petra Sendlaia, išlo o dlhodobých neplatičov, ktorý si takýmto spôsobom chceli či už vykompenzovať svoje dlhy voči mestu, alebo malo ísť z ich strany len o pomstu, nakoľko im hrozilo v týchto dňoch ich deložovanie.

Polícia však jednala veľmi promptne a páchateľov zaistila už po pár hodinách od nahlásenia krádeže.

Ľ. Rosinská

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button